top of page

Technische branche onder druk door vergrijzing personeel.

De recente TechBarometer van ROVC laat zien dat bijna de helft van de technische organisaties zich zorgen maakt over de vergrijzing van hun personeelsbestand. Voor meer dan een derde van hen is vergrijzing zelfs de grootste zorg in de branche.


Een nadeel van vergrijzing is het risico op een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten als oudere werknemers met pensioen gaan en er niet genoeg jonge technici zijn om hen te vervangen. Dit kan leiden tot kennisverlies en verminderde innovatiekracht binnen bedrijven.


John Huizing, directeur van ROVC, benadrukt dat hoewel jongeren belangrijk zijn om technische vacatures te vervullen, ze alleen niet genoeg zijn om het gat veroorzaakt door vergrijzing te dichten. Hij raadt werkgevers aan om zich te richten op zij-instromers zonder technische achtergrond maar met interesse in de branche en de bereidheid om nieuwe vaardigheden te leren. Echter vraagt dit om een heroverweging van wervingsprocessen, functies en opleidingsprogramma's binnen technische bedrijven.


Comments


bottom of page