top of page

Realistische beelden genereren met tekst: OpenAI onthult Sora.

OpenAI, de maker van ChatGPT, introduceert Sora: software die tekst omzet in realistische video's. Dit betekent een enorme vooruitgang in kunstmatige intelligentie, waarmee complexe video's nu snel en eenvoudig gemaakt kunnen worden.


Sora valt op door de hoge kwaliteit van de video's. In tegenstelling tot eerdere AI-programma's van bijvoorbeeld Google en Meta die beperkt zijn tot korte en soms inaccuraat gegenereerde video’s, produceert Sora levensechte video's vanuit eenvoudige teksten.


Momenteel is Sora alleen beschikbaar voor een beperkte groep, met als doel het waarborgen van ethische contentcreatie. OpenAI heeft ook stappen ondernomen om misbruik te voorkomen, zoals het toevoegen van watermerken aan de AI-video's.


Sora heeft de potentie om de videoproductie ingrijpend te veranderen door het laagdrempeliger en efficiënter te maken. Dit roept wel vragen op over auteursrechten en de echtheid van content. Met Sora betreden we een nieuw tijdperk van digitale creatie, waarbij de lijn tussen echt en kunstmatig steeds dunner wordt.


Comments


bottom of page