top of page

Nederland kampioen thuiswerken!

In 2023 werkte de helft van alle werkenden in Nederland, ruim vijf miljoen mensen, regelmatig of af en toe vanuit huis. Dit unieke aantal maakt Nederland de Europese leider in thuiswerken. Deze statistiek weerspiegelt hoe diep thuiswerken verankerd is in de Nederlandse werkcultuur.


Thuiswerken is vooral populair onder professionals in de ICT en creatieve sectoren, waarbij de flexibiliteit om vanuit huis te werken breed wordt omarmd. Er is een opvallende toename in het aantal mensen dat deels thuiswerkt, wat aantoont dat Nederlandse bedrijven en hun werknemers streven naar een betere balans tussen werk en privé.


Deze ontwikkeling in Nederland toont aan dat thuiswerken niet alleen een noodoplossing was tijdens de pandemie, maar een blijvende verandering in de manier waarop we werken. Het biedt werknemers meer vrijheid en flexibiliteit, waardoor ze hun werk beter kunnen combineren met hun privéleven. Nederland dient als een voorbeeld voor andere Europese landen over hoe flexibele werkarrangementen kunnen leiden tot een tevredener en efficiënter werkende bevolking.


Comments


bottom of page