top of page

De IT-sector blijft groeien.

De IT-sector blijft volgens ING Research een cruciale motor voor groei in 2024 en daarna, voornamelijk dankzij voortdurende digitalisering en de opkomst van generatieve AI. Bedrijven blijven investeren in ICT-oplossingen, wat naar verwachting zal leiden tot een groei van 2,5% in 2024 en een verdere stijging naar 3% in 2025.


Digitalisering blijft een belangrijke drijvende kracht achter de groei van de IT-sector doordat bedrijven hun processen blijven automatiseren en innoveren om competitief te blijven. Daarnaast biedt de opkomst van generatieve AI nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om complexe problemen aan te pakken en processen op een geavanceerd niveau te automatiseren, wat de efficiëntie verder bevordert.


De vooruitzichten voor de IT-sector blijven gunstig, met een groeiende vraag naar geavanceerde technologische oplossingen en een voortdurende evolutie van AI-toepassingen die de sector blijven stimuleren en vormgeven. Deze ontwikkelingen bevestigen de blijvende rol van de IT-sector als een belangrijke motor van economische groei en innovatie.

Comments


bottom of page