top of page

Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024!

Het EK Voetbal 2024 is er en de spanning stijgt steeds meer! 


Maar terwijl fans zich verheugen op spannende wedstrijden in Duitsland, zijn cybercriminelen druk bezig met het opzetten van valstrikken. Hier lees je hoe je veilig kunt blijven en optimaal kunt genieten van het toernooi.


Het Gevaar van Te Mooi om Waar te Zijn Deals


Tijdens grote evenementen zoals het EK voetbal zijn cybercriminelen extra actief. Ze spelen in op de massale interesse en het enthousiasme van de fans. Een veelgebruikte tactiek is social engineering, waarbij ze proberen mensen te verleiden met onweerstaanbare ticketdeals. Deze aanbiedingen lijken vaak te mooi om waar te zijn – en dat zijn ze meestal ook.


Wat is Social Engineering?


Social engineering is een techniek waarbij criminelen gebruikmaken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen en angst. Ze sturen bijvoorbeeld e-mails met geweldige aanbiedingen voor tickets, in de hoop dat je op een link klikt en persoonlijke informatie invoert. Deze informatie kunnen ze vervolgens misbruiken voor financieel gewin of identiteitsdiefstal.


Cybercriminelen sturen e-mails met nepdeals die naar vervalste websites leiden, ontworpen om je gegevens te stelen. Daarnaast versturen ze berichten die lijken te komen van officiële wedstrijdsponsors, maar in werkelijkheid afkomstig zijn van criminelen.


Herken Oplichtingspraktijken:


1. Controleer altijd het e-mailadres van de afzender.

2. Klik niet op links in verdachte e-mails.

3. Wees voorzichtig met berichten die snelle actie eisen.

4. Neem de tijd om de feiten te controleren voor je reageert.

Opmerkingen


bottom of page