top of page

Apple Car was een €10 miljard kostend zinkend schip.

In een onverwachte wending heeft Apple besloten de stekker uit hun langverwachte eigen elektrische auto te trekken. Jarenlang heeft het bedrijf miljarden geïnvesteerd in deze ambitieuze onderneming, in de hoop de auto-industrie net zo te transformeren als ze dat eerder met smartphones hebben gedaan. Echter, de complexiteit van elektrische auto's bleek een te grote uitdaging, met Tesla die constant voorop bleef lopen.


Om zich te richten op nieuwe kansen, verplaatst Apple nu een deel van hun getalenteerde ontwikkelaars naar het gebied van kunstmatige intelligentie en virtual reality. Dit komt niet als een totale verrassing, gezien het groeiende belang van AI in de techindustrie. Het bedrijf blijft optimistisch over de toekomst van AI en belooft zelfs aanstaande doorbraken.


Ondanks het schrappen van het autoproject, blijft Apple zich inzetten voor innovatie. Ze richten zich nu op gebieden zoals AI en VR om hun marktpositie te versterken en hun unieke karakter te behouden. Consumenten kunnen dus nog steeds spannende technologische ontwikkelingen van Apple verwachten, zij het misschien anders dan ze hadden gedacht.


Comments


bottom of page